Η διαδικασία

1. Apúntate1.Δήλωση ενδιαφέροντος

Η συγκατοίκηση επιφυλάσσει πλεονεκτήματα και για τις δύο πλευρές: οι πρόσφυγες εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαμονή και ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη γλώσσα πιο γρήγορα και να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον πιο εύκολα. Εσείς έρχεστε σε επαφή με έναν διαφορετικό πολιτισμό και βοηθάτε έναν συνάνθρωπό σας που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ. Θα σας φέρουμε σε επαφή με έναν πρόσφυγα, που ταιριάζει σε εσάς αλλά και στο είδος της κατοικίας σας. Στη φόρμα εγγραφής υπάρχουν μερικές ερωτήσεις σχετικά με εσάς, την κατοικία σας όπως πχ. πόσα άτομα διαμένουν ήδη εκεί, την τοποθεσία, ποιες γλώσσες γνωρίζετε, κλπ. Οι πληροφορίες αυτές θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον/την κατάλληλο/η συγκάτοικο για εσάς.


2.2.Γνωριμία

Αφού εγγραφείτε, θα ψάξουμε με βάση τις πληροφορίες που μας δώσατε, να βρούμε τον κατάλληλο υποψήφιο συγκάτοικο για εσάς. Μόλις βρούμε τον κατάλληλο/η υποψήφιο/α συγκάτοικο, θα σας φέρουμε σε επαφή ώστε να γνωριστείτε. Αν υπάρξει η κατάλληλη «χημεία», τότε ο/η νέος/α σας συγκάτοικος μπορεί σύντομα να μετακομίσει μαζί σας! Στο κομμάτι με τις Συχνές Ερωτήσεις εξηγούμε γιατί η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί σχετικά σύντομα μετά τη γνωριμία.


3. Buscar financiación3.Οικονομική υποστήριξη

Υπάρχουν πολλοί τρόποι οικονομικής υποστήριξης για την κάλυψη του κόστους του ενοικίου του σπιτιού. Η εμπειρία μας έδειξε ότι μία πολύ καλή λύση είναι οι μικροδωρεές από διάφορους ανθρώπους. Ένα καλό παράδειγμα είναι όταν φίλοι και γνωστοί μέσα σε δύο εβδομάδες συγκέντρωσαν χρήματα και πρόσφεραν στέγη σε έναν πρόσφυγα. Οι δωρεές κυμαίνονται μεταξύ 5 ως 50 ευρώ το μήνα και πραγματοποιούνται εφάπαξ ή σε μηνιαία βάση. Μία άλλη δυνατότητα οικονομικής υποστήριξης της συγκατοίκησης είναι το crowdfunding, της χρηματοδότησης δηλαδή από το κοινό.
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!


Crowdfunding


4. ¡Vamos allá!4. Έτοιμοι!

Αφού γνωριστείτε, ο/η νέος/α σας συγκάτοικος θα μετακομίσει μαζί σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα είμαστε στο πλάι σας για να σας υποστηρίξουμε και να λύσουμε τις απορίες σας. Επίσης, μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε σε οργανώσεις για πρόσφυγες στην περιοχή σας. Πολλές από αυτές προσφέρουν πλήθος κοινωνικών υπηρεσιών αλλά και μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ή βοήθεια στην εύρεση απασχόλησης.